Μονάδα Κρουστικών κυμάτων PIEZOWAVE 2 (E.S.W.T. - T.P.S.T.)

Μονάδα Κρουστικών κυμάτων PIEZOWAVE 2 (E.S.W.T. - T.P.S.T.)

Η εξωσωματική θεραπεία κρουστικών κυμάτων009 PiezoWave2 0512 (ESWT) αποτελεί μια μη επεμβατική τεχνική θεραπείας χωρίς απαίτηση αναισθησίας ή νάρκωσης και όχι ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειάς στην εφαρμογή της. Το σύστημα PIEZOWAVE 2 λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης του, παρέχει τη δυνατότητα, μέσω της εφαρμογής των Κρουστικών κυμάτων (Extracorporeal Shockwave Therapy – ESWT), για μια εντοπισμένη και ακριβή θεραπεία ανεξάρτητα από το βάθος και το μέγεθος της βλάβης. Η εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί με τη θεραπεία και αποκατάσταση αρκετών παθήσεων, στις περισσότερες εκ των οποίων, η Νο1 θεραπεία επιλογής είναι η χειρουργική επέμβαση. 

 

Τα Κρουστικά Κύματα είναι γνωστά στο πεδίο της Ιατρικής αφού εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια με εξαιρετική επιτυχία σε παθήσεις λιθίασης των νεφρών και άλλων οργάνων, η γνωστή σε όλους λιθοτριψία.Η εξωσωματική θεραπεία κρουστικών κυμάτων (ESWT) αποτελεί μια μη επεμβατική τεχνική χωρίς απαίτηση αναισθησίας ή νάρκωσης, όχι ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειάς στην εφαρμογή της (15-20 λεπτά / συνεδρία) και χωρίς την απαίτηση να παραμείνει ο ασθενής κλινήρης για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της  θεραπευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, δεν προκαλείται καμία παρενέργεια στον ασθενή όπως ερεθισμός της επιδερμίδας ή κάποιο επιπολής ή εν τω βάθει αιμάτωμα κλπ.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους και αυτό που κάνει τη θεραπεία να ξεχωρίζει έναντι όλων των άλλων είναι η δυνατότητα για την αντιμετώπιση καταστάσεων τέτοιων που όλες οι άλλες μορφές συντηρητικής θεραπείας αδυνατούν να αποκαταστήσουν.

PIEZO 2

 Η εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί με τη θεραπεία και αποκατάσταση αρκετών παθήσεων, στις περισσότερες εκ των οποίων, η Νο1 θεραπεία επιλογής είναι η χειρουργική επέμβαση, όπως  είναι οι παρακάτω. 

- Παγωμένος ώμος

- Οστικό οίδημα

- Κάταγμα κόπωσης

- Οστεονέκρωση 

- Ψευδαρθρώσεις 

- Χρόνιες τενοντοπάθειες (Αχιλλείου, επιγονατιδικού κ.α.) με επασβεστώσεις 

- Επασβεστώσεις της ωμικής ζώνης και του πετάλου των στροφέων

- Άκανθα πτέρνας

- Πελματιαία απονευρωσίτιδα

- Επικονδυλίτιδες αγκώνα (Tennis elbow, Golfer’s elbow)

- Τροχαντηρίτιδα (θυλακίτιδα μ. τροχαντήρα)

- Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα 

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η εφαρμογή σε πλήθος άλλων παθήσεων του ΝΜΣ έχει πολύ σημαντικά κλινικά αποτελέσματα. 

  Υπερσύγχρονη τεχνολογία θεραπείας

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα των συστημάτων θεραπείας της Richard Wolf που την έχουν καταστήσει ηγέτη στο τομέα των Κρουστικών Κυμάτων στην Ιατρική, είναι δύο: 

1. Πιεζοηλεκτρικό Φαινόμενο

piezo 2Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει η εξέλιξη της ηλεκτρονικής επιστήμης που είναι ο βασικός μοχλός της σύγχρονης τεχνολογικής εξέλιξης. Παρατηρείται σε κάποια υλικά, που έχουν κρυσταλλική δομή δηλαδή τα μόρια τους δημιουργούν μια επαναλαμβανόμενη δομή στο χώρο και συγκρατούνται στις συγκεκριμένες θέσης λόγω των ηλεκτροστατικών δυνάμεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους.  

Πλεονεκτήματα εφαρμογής: 

- Ασφαλής, ακριβής και αυστηρά ελεγχόμενη διαδικασία παραγωγής κρουστικών κυμάτων

- Επίτευξη υψηλής εστίασης κυμάτων με διαστάσεις σημείου εστίασης τάξεως μερικών χιλιοστών

- Μεγάλο εύρος επιλογής έντασης θεραπείας για κάθε εφαρμογή χαμηλής, μεσαίας και υψηλής ισχύος

- Σύστημα επιλογής βάθους θεραπείας με χρήση ειδικών επιθεμάτων, με ακρίβεια χιλιοστών

2. Εστίαση

piezo 1Η απόδοση της ενέργειας των κυμάτων ακριβώς στο σημείο όπου υπάρχει η Νευρομυοσκελετική δυσλειτουργία.

Πλεονεκτήματα εφαρμογής:

- Το σημείο εστίασης ταυτίζεται με το σημείο θεραπείας και το βάθος θεραπείας ταυτίζεται με το βάθος διείσδυσης 

- Καμία απολύτως επίδραση των κυμάτων στις περιοχές περιμετρικά του σημείου εστίασης και στα στρώματα των ιστών από τα οποία διέρχονται τα κύματα μέχρι να εστιαστούν. ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Κατά τη διάδοσή τους, τα κύματα όσο εισέρχονται βαθύτερα και συγκλίνουν, μέχρι τη μέγιστη σύγκλιση στο σημείο εστίασης, η πυκνότητα ενέργειάς τους αυξάνεται από μια ελάχιστη τιμή στην επιδερμίδα στη μέγιστη τιμή στο σημείο εστίασης. 

- Λόγω της επίτευξης υψηλής ενέργειας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΑ στο σημείο εστίασης δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ όπως εμφάνιση αιματωμάτων και πρόκληση πόνου που παρατηρούνται με άλλες μεθόδους που εμποδίζουν την εκτέλεση της θεραπείας και αποτελούν αποθαρρυντικό παράγοντα για τον ασθενή. 

- Δεν απαιτείται κανενός είδους αναισθησία ή νάρκωση