Μέθοδος Kinesiotaping Αθλητικό Taping

kin1

Μέθοδος Kinesiotaping – Αθλητικό Taping

Η μέθοδος Kinesio Taping  είναι μια τεχνική αποκατάστασης που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης των ιστών του σώματος, παρέχοντας παράλληλα στήριξη και σταθερότητα στους μύες και τις αρθρώσεις. Εφαρμόζεται χωρίς να περιορίζει το φυσιολογικό εύρος κίνησης των αρθρώσεων καθώς και τη λειτουργία των μαλακών ιστών, για να παρατείνει τα οφέλη από τη Manual θεραπεία μέσα σε ελεγχόμενο κλινικό περιβάλλον. Χωρίς την προσθήκη ουσιών και με εφαρμογή που διαρκεί για μέρες, το kinesiotaping είναι ασφαλές για όλες τις ηλικίες, από την παιδική έως την τρίτη ηλικία αντιμετωπίζοντας με επιτυχία μια ποικιλία από ορθοπεδικές, νευρομυϊκές, νευρολογικές και άλλες ιατρικές παθήσεις. Είναι μια θεραπευτική τεχνική που προσφέρει στον ασθενή όχι μόνο την υποστήριξη που επιζητάει, αλλά και την αποκατάσταση της τραυματισμένης περιοχής. Διεγείροντας διαφορετικούς υποδοχείς του σωματοαισθητικού συστήματος η ταινία KinesioTex ανακουφίζει από τον πόνο και διευκολύνει την λεμφική παροχέτευση με μια μικροσκοπική ανόρθωση του δέρματος. Αυτή επηρεάζει το δέρμα αυξάνοντας έτσι το διάμεσο χώρο επιτρέποντας τη μείωση της φλεγμονής των προσβεβλημένων περιοχών.

kin 5Με βάση την  μακροχρόνια κλινική εμπειρία, η ταινία εφαρμόζεται στον ασθενή με βάση τις ανάγκες μετά από την κλινική του αξιολόγηση. Τα ευρήματα της κλινικής αξιολόγησης ή εκτίμησης υπαγορεύουν τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της Kinesio Tex και άλλες πιθανές θεραπείες ή λεπτομέρειες. Η εφαρμογή τύπου "I" της ταινίας ή τροποποιήσεις σε σχήμα ενός «Χ», «Υ» ή άλλων εξειδικευμένων σχημάτων, καθώς και η κατεύθυνση και η τάση εφαρμογής της δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους με στόχο να επανεκπαιδεύσει το νευρομυϊκό σύστημα, να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή, να βελτιώσει την επίδοση, την πρόληψη τραυματισμών, την προαγωγή της καλής κυκλοφορίας και να βοηθήσει στην επιστροφή του σώματος σε ομοιόσταση.   

                  

Πλεονεκτήματα του Kinesiotaping

Η αξιολόγηση και συνεκτίμηση είναι κλειδί στη θεραπεία οποιασδήποτε παθολογικής κατάστασης. Για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα από την εφαρμογή του, όπως και σε κάθε άλλη θεραπεία, η πλήρης αξιολόγηση του ασθενή είναι απαραίτητη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποκατάσταση της δυσλειτουργίας μπορεί να απαιτεί θεραπεία και άλλων υποκείμενων συνθηκών. Η αξιολόγηση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει τα μυϊκά τεστ, το εύρος της κίνησης των αρθρώσεων, εκτίμηση της βάδισης, και οποιεσδήποτε άλλες ορθοπεδικές ειδικές εξετάσεις κρίνονται αναγκαίες. Οι πληροφορίες από αυτές τις εξετάσεις θα υποδείξουν και το ορθό πρωτόκολλο θεραπείας.

kin 6Έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές φυσιολογικές επιδράσεις:

- στο δέρμα 

- το λεμφικό σύστημα 

- το κυκλοφορικό σύστημα                                       

- την περιτονία

- τους συνδέσμους - τους μύες 

- τους τένοντες και 

- τις αρθρώσεις 

Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα πλήθος από άλλες θεραπείες και είναι αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης ακόμα και σε χρόνια φάση σε έναν τραυματισμό, όπως και σε καταστάσεις πρόληψης κακώσεων.

 kin 3